...
08. 05. 2022

Nov rekord hipodroma Kincsem Park v Budimpešti

Digital Races na hipodromu Kincsem Park tekel 1:12,4, Maugli diskvalificiran

Steza Kincsem Park je postala še hitrejša - nov rekord znaša 1:12,4!

Naši vzhodni sosedje so (še posebej v zadnjih letih) znani po tem, da niso zelo zadržani pri nakupih talentiranih na severu ali zahodu Evrope., še posebej pa je po tem znan Josef Rutkai, ki ima svoje konje razporejene po vsej Evropi. Njegov Digital Races, ki ga je kupil že kot mladega konja na Švedskem, je najprej nastopal v domovini, nato ga je preselil k svojemu francoskemu idalu Souloyu, po slabših rezultatih v deželi galskih petelinov, pa ga je pripeljal "domov", kjer je že v prvem nastopu navdušil in na hipodromu Kincsem Park v Budimpešti postavil nov rekord steze 1:12,4.

Digital Races (oče Super Photo Kosmos) je sicer rejski produkt slavnega švedskega trenerja Stefana Melanderja, ki je edini svetovni kasaški strokovnjak, ki se lahko pohvali z zmago v največjih treh svetovnih dirkah: švedskem Elitloppetu, ameriškem Hambletonianu ter francoskem Prix d'Amerique.

Odlični petletnik, ki je doslej zaslužil slabih 50.000 evrov, je najprej 16 nastopov opravil na Švedskem ter dosegel tudi 4 zmage, nato pa se je lastnik odločil za selitev k trenerju Fabricu Souloyu v Francijo, kjer pa se v zadnjega pol leta ni preveč izkazal. Souloy je bil sicer lansko sezono večkrat gost Josefa Rutkaija v Budimpešti, med drugim tudi na derbiju, kjer pa se ni preveč izkazal. S seboj je enkrat pripeljal tudi Francka Nivarda.

Digital Races je sicer v Franciji pod njegovim vodstvom, kljub temu, da je na srednjo distanco z avtoštartom dosegal kilometrske čase tudi okrog 1:12, le enkrat za las ujel denarno nagrado. Odločitev za selitev na Madžarsko zatorej ni pretirano presenetljiva.

digital races

Digital Races in voznik Christopher Eriksson še v času svoje "švedske" kariere.

Že v prvem nastopu na Madžarskem je navdušil in z veliko prednostjo premagal zelo renomirano konkurenco, v kateri je za prvega favorita s kvoto 2 veljal naš Maugli (El Nino - Manisha Vita) in to kljub temu, da je zanj bil to šele prvi letošnji nastop. Maugli je žal po zapletu na štartu zagalopiral in bil diskvalificiran. Med ostalimi je bil najboljši odličen Avstrijec Heck M Eck, ki je s Thorstenom Tietzem končal na drugem mestu, tretji je bil Il Duce Boko. Tietz je bil sicer prvo vozniško ime dneva, saj je dosegel tri zmage in dve drugi mesti.

Rekord hipodroma Kincsem Park je sicer padel tudi v lanskem memorialu Marschal, v katerem je drugo mesto dosegel prav Maugli. Prvo mesto je sicer s časom 1:12,7, kar je bil dosedanji rekord steze, dosegel Prospherous Nizozemca Henka Grifta. Vsi omenjeni časi so sicer v Budimpešti, kjer krog meri 1200 metrov, doseženi na distanci 1800 metrov, saj dirke na miljo zaradi dolžine in konfiguracije proge niso možne.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant