...
08. 08. 2021

Planet do druge letošnje zmage z najboljšim časom dirk v Stožicah

Pegi najboljša med dveletniki, Ain't She Perfect v mednarodni konkurenci, Planet pa z najboljšim časom dneva.

Planet in Slavko Franko sta se veselila druge zmage v sezoni, skupno pa že šeste v karieri.

Na ljubljanskem hipodromu Stožice se je odvila 11. kasaška prireditev letošnje tekmovalne sezone. Nastopilo je kar 74 kasačev iz vseh slovenskih kasaških klubov in prav vsi klubi so se veselili vsaj ene zmage. Najboljši čas dneva je dosegel Planet s Slavkom Frankom, ki je presenetil favorizirane tekmece in se veselil druge letošnje zmage. Med naraščajniki je po dveh promocijskih zmagah prvo pravo vpisala Pegi z Markom Slavičem, v mednarodni konkurenci pa je šila in kopita tujim kolegom pokazala Ain't She Perfect na vajetih Lučke Müller.

Dirke so, kot je to navada, otvorili dveletniki. V prvi "pravi" ali uradni dirki leta je prvo zmago vknjižila Pegi (Onore dei Sogni - Paloma) na vajetih Marka Slaviča iz KK Ljutomer. Drugo mesto je osvojila Jerca, tretje pa Malvazi B Tomažič.

V drugi dirki sta se prve zmage v karieri veselila No Kan (Legendary Lover K - No Secret Bi) in Borut Zaletel iz Konjeniškega društva Krim. Premagala sta dva konja iz hleva Vukosavljevič, ki sta se zvrstila na naslednjih dveh mestih. Druga je bila Under Pressure in to znova kljub galopu, tretja pa je bila My Pride z Janezom Hrovatom.

pht 0647
Mon Ami Peški (v sredini) je dosegel svojo prvo zmago v karieri.

V nadaljevanju so dve zmagi osvojili Ljubljančani in sicer je najprej z Mon Ami Peškim (Mago d'Amore - Mon Cherie Peška) zmagala Ajda Gorenc, ki je za sabo pustila Djanga in hlevskega kolega Bonaparteja Peškega, nato pa še Milan Žan s Pallatinom, ki je bil boljši od Ljutomerčana Anta in Šentjenejčana Erotica.

V naslednji dirki je izjemno premoč pokazal sijajni Black Rock Glory z Martinom Marsom. Na srednjo distanco sta iztekla čas 1:17,4 in zanesljivo premagala vso konkurenco. Druga je bila Denisa, ki je po dveh galopih končno pritekla do cilja, tudi ona z lepo prednostjo pred konkurenco. Tretja je bila Rio Flora, sicer drugouvrščena v letošnjih kvalifikacijah za derbi.

V šesti dirki je Milan Žan s konjem Ulfastom dosegel še drugo zmago. Veselila sta se druge letošnje zmage, na drugo in tretje mesto pa sta se uvrstila Briljantina Peška in Hells Wood. V sedmi točki sporeda je za klub izpod Gorjancev zmagal veteran Slavko Franko z odličnim Planetom (Impeto Grif - Picabo Street). Planet je s kilometrskim časom 1:16,6 na distanco 2100 metrov postavil tudi najboljši čas dneva. Na drugem mestu je končala sijajna Michelle, letos že trikrat prva, na tretjem pa Don Saxo.

Aint She Perfect
Ain't She Perfect je bila najhitrejša v predzadnji točki sporeda.

V predzadnji točki so se pomerili mednarodni kasači, favorizirane tekmece pa je presenetila gorenjska kobila Ain't She Perfect (Ideale Luis - Anna Scott) z voznico Lučko Müller. Premagali sta Krack du Clocherja, ki se je iz ozadja prebil do drugega mesta, in starega novega šampiona Slovenije Tars Starsa. Za konec so tekmovale še francoske kobile, z zmago Estelle de la Dive pa je zmaga čisto ob koncu pripadla še zadnjemu kasaškemu klubu iz Lenarta. Na vajetih Vita Šadla je Estelle dosegla prvo letošnjo zmago, drugo in tretje mesto pa sta si razdelila Berruria Gin in Elisa Gali.

Znova smo videli tudi dirko ponijev, kar je v zadnjem času že stalnica na naših hipodromih, gledalci in tekmovalci pa že zrejo proti najpomembnejši dirki leta, ki bo prvo septembrsko nedeljo v Ljubljani, 31. slovenski kasaški derbi. Ljubljančani znova pripravljajo odličen tako dirkaški kot "obtekmovalni" program, ki ga bo vredno doživeti.

Po enotedenskem premoru se nam naslednji tekmovalni dan obeta 22. avgusta v Ljutomeru.

foto: Jošt Dolinšek

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant