...
05. 06. 2022

Premal MS do izjemne zmage na Madžarskem

Premal MS v treh nastopih še ni bil premagan

Premal MS je slavil z vrhunskim časom za budimpeštansko stezo 1:15,1. (Foto: arhiv)

Premal MS (Dream Vacation - Principessa Ovi), ki ga je rejec in trener Mitja Slavič pred meseci prodal v roke madžarskim lastnikom ter ga obdržal pri sebi v treningu, je danes v svojem komaj tretjem kariernem nastopu, zablestel v Budimpešti.

V mednarodni dirki za kasače z zaslužkom do približno 7.500 evrov je dokončno potrdil, da stopa po poti svojih slovitih sorodnikov, denimo lanskega zmagovalca derbija Primea MS, pa sijajne meme Principesse Ovi ali tete Romi MMS, ki je bila za časa svoje kariere najboljši kasač jugovzhoda Evrope.

image 3

Premal MS in Mitja Slavič dobivata dirko v Budimpešti.

Kljub temu, da ni spadal med favorite dirke je namreč slavil z neverjetnim časom 1:15,1, kar je za več kot pet sekund in pol izboljšan osebni rekord. Na drugem mestu je končal madžarski predstavnik Marton Lajos s konjem Big Ben Paxom, tretji pa je bil Srb Boris Kečenović s Saphirjem AT.

Posnetek dirke lahko najdete TUKAJ.

Mitja je sicer z madžarskimi konji danes nastopil še trikrat in pri tem dosegel eno tretje mesto, njegov oče Marko pa je vozil dva konja, a se ni uvrstil na najvišja mesta.

image 1

Osrednja dirka dneva je bila sicer Sprinter Kup, v katerem so v preteklosti že blesteli številni slovenski konji in tekmovalci. Tokrat je šel v roke odličnega Šveda Digital Racesa, ki je pred tedni postavil tudi nov rekord steze v Budimpešti.

Tokrat je dosegel čas 1:13,9, a se je moral za zmago bolj potruditi, saj ga je močno ogrozil drugouvrščeni Il Duce Boko. Tretji je bil Zante Font.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Paco Rui ponovil lanski uspeh v Juhantovem memorialu

Prve kasaške dirke v Komendi po lanskih poplavah

Darja T. Dolinšek z Jerco osvojila svoj tretji pokal mesta Ljubljana

Majske dirke v prestolnici

Horsy Dream z izjemnim rekordom osvojil Eliloppet

Tretje leto zapored zmagal Francoz

Andraž Rumpret je novi predsednik Kasaške zveze Slovenije

Podpredsedniško funkcijo so delegati zaupali Andreju Grilcu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant