...
10. 05. 2022

Srbski lastnik kasačev Nikola Jokić znova najkoristnejši košarkar v NBA

Nikola Jokić poleg košarke obožuje tudi kasaške konje.

Nikola Jokić je med kasaškimi navdušenci zelo dobro znano ime. V Srbiji ima svoj hlev Dream Catcher.

Najboljši košarkar med konjarji ter najboljši konjar med košarkarji - Nikola Jokić, je bil še drugič zapored izbran za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone v NBA.

S tem je postal šele 13. igralec v zgodovini, ki je uspel ubraniti titulo najboljšega igralca v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. 27-letni Srb iz Sombora je zdaj že svetovni javnosti dobro poznan tudi kot velik ljubitelj kasačev. Družinsko tradicijo nadaljuje s svojim hlevom Dream Catcher, voznik in trener Vladimir Pribić pa z njegovimi konji zelo uspešno nastopa v Srbiji ter tudi na Madžarskem. Najboljša kobila iz njegovega hleva Amy Del Duomo je bila lani eden najboljših kasačev v Srbiji in širše v regiji, v Budimpešti pa je tekmovala tudi proti našemu Maugliju.

26060402 853076824896661 1844248039236074112 o

Nikola Jokić se je v mladih letih preizkusil tudi kot voznik na kasaških dirkah. (Foto: Marica Pavkov)

Jokić se poleti znova vrača v domovino, kjer premor zelo rad izkoristi za delo s svojimi konji. Letošnje poletje se mu obeta tudi nova pogodba z ekipo Denver Nuggets, ki bo po napovedih poznavalcev najdonosnejša pogodba v zgodovini svetovne košarke. A da Nikoli skoraj toliko ali celo več kot košarka pomenijo konji, smo lahko opazili lani pred začetkom nove sezone, ko je v prvem intervjuju po vrnitvi v ZDA na vprašanje, kakšen je bil njegov poletni premor, odgovoril da zelo uspešen, saj so njegovi konji zmagali več kot 20 dirk.

Nikolin oče Branislav Jokić je tudi predsednik domačega kasaškega kluba Sombor, pred leti pa so kupili tudi mestni hipodrom, kjer so se nemudoma lotili tudi prenove tega objekta z dolgo in bogato športno zgodovino.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant