...
21. 05. 2022

Švedska: Denisa tretja, Tera opravila kvalifikacije

Švedska se pripravlja na največji dogodek leta - Elitloppet.

Denisa je po sanirani poškodbi znova v tekmovalnem pogonu.

Naši kasači so bili znova aktivni na severu. Po sanirani poškodbi se počasi vrača Denisa (Persugill - Deni I), ki ji je na Axevalli uspel odličen nastop. Kljub relativno malo prostora v ciljni ravnini je namreč z dobrim finišem osvojila tretje mesto, čeprav je izgledalo, da bi lahko dosegla še kaj več. Ob tem je zabeležila nov osebni rekord 1:16,4 na 2140 mA. Denisa je sicer pred nekaj tedni opravila kvalifikacije tudi za dirke pod sedlom. S francoskim jahačem Jonathanom Carrejem je namreč na distanco 2140 metrov izkasala zanesljivih 1:20,0. Pred njo je očitno resno tekmovalno poletje.

Kvalifikacije pa je ta teden opravila še ena slovenska "zdomka", na katero smo skorajda že malce pozabili. 4-letna Tera (Impeto Grif - Tiff Stars), ki je bila pred dvema letoma prodana v lastništvo Kim Hägström, je več kot eno celo sezono izgubila zaradi poškodbe. Po uspešnem zimskem pripravljalnem obdobju je na hipodromu Jägersro z voznikom Christianom Sejerjem kljub galopu dosegla kvalifikacijsko normo. Na srednjo distanco je z mesta svoj nastop končala s kilometrskim časom 1:21,1.

Video kvalifikacij:

Na Finskem je bil na delu znova tudi Jimpeto Joy (Impeto Grif - Joy Love). V petek je bil peti, pri tem pa s časom 1:14,7 na srednjo distanco postavil nov osebni rekord.

Skandinavsko kasaštvo je medtem v nizkem štartu pred tednom Elitloppeta, največje švedske dirke, ki se bo odvila prihodnji vikend. Od danes zvečer do jutri zjutraj, bodo lahko ljudje preko spleta izglasovali še zadnjega izmed šestnajsterice udeležencev obeh predtekmovalnih skupin. Hipodrom Solvalla, ki sicer vabi konje v največjo skandinavsko preizkušnjo, je za zadnjo vstopnico na glasovanje postavil 4 kasače, a se je eden še pred glasovanjem umaknil.

Štartne liste bodo tako znane v pričetku tedna.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant