...
18. 04. 2022

Take Me Home in Krack du Clocher tretja v Bologni

Kobilarna OZT nadaljuje z uspehi v Italiji.

Take Me Home je v desetih dneh dosegel v Italiji dve tretji in eno drugo mesto.

Kobilarna OZT je na velikonočni ponedeljek z dvema svojima konjema nastopala v italijanski Bologni. In znova dokazala, da ima v svojem hlevu trenutno izjemno zasedbo. Oba konja sta namreč dosegla fantastična kilometrska časa!

krack

Krack du Clocher in Roberto Vecchione

Take Me Home je že v prvi dirki dneva dosegel še eno tretje mesto, kar je že njegova tretja uvrstitev med prve tri v tem mesecu. Pred slabim tednom je bil namreč drugi v Trstu, nekaj dni prej pa tretji v Trevisu. Tokrat je z odličnim voznikom Lorenzom Talpom v močni konkurenci izkasal izjemnih 1:14,1, kar je le 6 desetink slabše od njegovega osebnega rekorda. S tem je še petič letos dosegel uvrstitev med prve tri in to pri častitljivih 10 letih. Ponos hleva Kobilarne OZT in trenerja Zvonka Osterca se lahko pohvali z več kot 118.000 evrov zaslužka.

Tudi drugega predstavnika OZT Kracka du Clocherja je vozil renomiran voznik. Za njega je namreč sedel sam Roberto Vecchione. V boju peterice sta veljala za absolutna avtsajderja, na koncu pa bi skoraj presenetila in celo slavila. Po napadu v zadnjem krogu sta namreč celo zagalopirala nekaj korakov, a na srečo dovolj hitro popravila in dosegla tretje mesto, kar je precej preseglo pričakovanja. Krack je pri tem tudi izenačil osebni rekord 1:13,7, ki ga je dosegel v lanski Ljubljanski milji. Za 8-letnika je to v letošnjem devetem nastopu že šesta uvrstitev med najboljše tri, skupaj pa ima že preko 27.000 evrov kariernega zaslužka.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant