...
18. 04. 2022

Take Me Home in Krack du Clocher tretja v Bologni

Kobilarna OZT nadaljuje z uspehi v Italiji.

Take Me Home je v desetih dneh dosegel v Italiji dve tretji in eno drugo mesto.

Kobilarna OZT je na velikonočni ponedeljek z dvema svojima konjema nastopala v italijanski Bologni. In znova dokazala, da ima v svojem hlevu trenutno izjemno zasedbo. Oba konja sta namreč dosegla fantastična kilometrska časa!

krack

Krack du Clocher in Roberto Vecchione

Take Me Home je že v prvi dirki dneva dosegel še eno tretje mesto, kar je že njegova tretja uvrstitev med prve tri v tem mesecu. Pred slabim tednom je bil namreč drugi v Trstu, nekaj dni prej pa tretji v Trevisu. Tokrat je z odličnim voznikom Lorenzom Talpom v močni konkurenci izkasal izjemnih 1:14,1, kar je le 6 desetink slabše od njegovega osebnega rekorda. S tem je še petič letos dosegel uvrstitev med prve tri in to pri častitljivih 10 letih. Ponos hleva Kobilarne OZT in trenerja Zvonka Osterca se lahko pohvali z več kot 118.000 evrov zaslužka.

Tudi drugega predstavnika OZT Kracka du Clocherja je vozil renomiran voznik. Za njega je namreč sedel sam Roberto Vecchione. V boju peterice sta veljala za absolutna avtsajderja, na koncu pa bi skoraj presenetila in celo slavila. Po napadu v zadnjem krogu sta namreč celo zagalopirala nekaj korakov, a na srečo dovolj hitro popravila in dosegla tretje mesto, kar je precej preseglo pričakovanja. Krack je pri tem tudi izenačil osebni rekord 1:13,7, ki ga je dosegel v lanski Ljubljanski milji. Za 8-letnika je to v letošnjem devetem nastopu že šesta uvrstitev med najboljše tri, skupaj pa ima že preko 27.000 evrov kariernega zaslužka.

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Under Presure osvojila Juhantov memorial

Nevia Viking in Mario Moleh v Komendi dosegla prvo zmago kariere.

Epidemija debelosti pri konjih – problem ali ne?

Veliko ljudi ob pogledu na konje sredi prostranega živo zelenega pašnika prevzameta mir in veselje; nekakšna romantična predstava o tem, kako naj bi konji živeli, na prostranih pašnikih, v čredi. Na žalost pa se vedno bolj izkazuje različnost med konjevim primarnim življenjskim okoljem in življenjskim prostorom, ki mu ga nudimo ljudje. Ena od posledic te različnosti je tudi prekomerna telesna teža domačih konj.

Uporaba in koordinacija dejstev

V vsakem priročniku o učenju jahanja se dejstva delijo na tri kategorije: delovanje teže, nog in rok oz. vajeti. Kot gre teorija, tako se tudi v praksi dejstev učimo sistematično in vsakega posebej, preden jih povežemo v delujočo celoto.

FEI Solidarity

Med 7. in 10. aprilom je v Centru konjeniške delavnosti Matej in M hotelu v Ljubljani potekal seminar za trenerje in sodnike v dresuri. Seminar sta vodila izkušeni mednarodni sodnik Péter Hanságy ter bivša profesionalna tekmovalka in odlična trenerka dresurnega jahanja Larasati Geding. Izobraževanju je prisostvovalo devet trenerjev, osem sodnikov in dvanajst jahačev, ki so pod budnim očesom obeh tujih strokovnjakov napredovali iz dneva v dan.

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant