...
03. 07. 2023

Tomažev memorial osvojil Tomažev konj

Urus Caf in voznik Jože Sagaj ml.

V Lenartu je glavno dirko dneva, memorial Tomaža Osterca osvojil italijanski veteran Urus Caf, konj, ki ga je pred leti v Italiji kupil prav Tomaž in z njim v Padovi le nekaj mesecev pred smrtjo slavil svojo zadnjo zmago. Na vajetih Jožeta Sagaj mlajšega je tako Urus pritekel zmago Tomaževim domačim, Kobilarni OZT. Drugo mesto je osvojil Vito Šadl z Don Saxojem, tretje pa še ena predstavnica Kobilarne OZT Golden Avenue z madžarskim gostom Laszlom Veresem.

memorial tomaza osterca podelitev

Najboljši v memorialu Tomaža Osterca.

V spominski dirki Jožeta Herzoga je manjše presenečenje pripravila Malvazija B. Tomažič z Jožetom Sagajem mlajšim, ki sta ugnala včerajšnjo zmagovalko Budimpešte Mayo Vivo z Jankom Sagajem, tretji je bil Just A Gigolo z Romanom Jerovškom.

memorial jozeta herzoga podelitev

Podelitev v memorialu Jožeta Herzoga.

V memorialu Jožeta Družovca je drugo zmago v drugem nastopu kariere dosegla Vaiana Viva z Jankom Sagajem, drugo mesto je odnesel Orsi z Rokom Hericem, tretje pa Brin Peški z Janezom Dolinškom.

memorial toneta druzovca vaiana viva

Vaiana Viva in Janko Sagaj.

Preostali zmagovalci dneva: Hastalavista Baby (Paolo Scamardella) z drugo zmago sezone, 4-letna Italijanka Daikala Rek (Miha Frelih), končno za svojo prvo zmago kariere Maky (Marjan Prebil) in v dirki povratnikov Floto (Branko Seršen).

Čestitke vsem, predvsem pa organizatorjem za čudovit vikend, poln prijateljskega druženja kasaških zanesenjakov iz celotne regije.

Foto: Staš Rudolf

Deli članek: 
PREBERITE ŠE:
Uvod v stranhode

Šolanje konj

Šetlandski poni

Priljubljena pasma konj

Vaje za ravnotežje

Vzdrževanje jahalne kondicije čez zimo

Kaj se dogaja na Danskem?

Dobrobit konj v športu

© Kasaška zveza Slovenije, 2021. Vse pravice pridržane.
Izdelava spletne strani: Notice the Elephant